17-daagse opleiding Autismevriendelijke Coach PLUS

Het vervolg op onze 7-daagse opleiding

Samen met onze trainers zijn we er al een tijd mee bezig en nu is het zo ver.
We starten met een 17-daagse opleiding Autismevriendelijke Coach Plus.  

 

Een goed doordacht trainingsprogramma dat een naadloos vervolg biedt aan onze reeds bestaande 7-daagse opleiding. Ook deze opleiding wordt onderbouwd door een nieuw boek over autisme & communicatie Plan B+. Een boek waar aan al onze trainers met en zonder autisme een bijdrage leveren. Samen, omdat het belangrijk vinden de wereld met en zonder autisme met elkaar te verbinden. Samen omdat we het niet alleen kunnen. Samen omdat we willen blijven verbinden.

Nieuwe Thema’s

We hebben een aantal nieuwe thema’s uitgewerkt met veel verdieping op menselijke processen. We bieden nieuwe interventies en leggen nadruk op het verstevigen van coachingsvaardigheden. In de afgelopen jaren is er veel nieuwe kennis gekomen over stress en de invloed hiervan op gezondheid. Mensen met autisme en andere kwetsbaarheden zijn stressgevoelig en een goed stressmanagement heeft veel invloed op fysiek en mentaal welzijn. Wij hebben ons hier echt in gespecialiseerd en zijn hiermee onderscheidend.

Stress

Omdat stress onder te verdelen is in fysieke stress, mentale stress, toxische stress (ACE) en chemische stress besteden we ook een dag aan leefstijl. Deze dag wordt verzorgd door Orthomoleculair therapeut Jeroen de Haas.
Leefstijlkennis is nog niet iets wat leeft binnen de (geestelijke) gezondheidszorg. Kennis hiervan is belangrijk voor degene met autisme maar ook voor de coach. Het managen van de chemische stress door je leefstijl is misschien wel het onderdeel van de stress/overprikkeling waar je het meest zelf invloed op kunt uitoefenen.

Profiling

Waar we ook onderscheidend in zijn is het fascinerende onderdeel profiling dat we in de 17-daagse aanbieden. Hetgeen we aan onze binnenkant “denken”, de emoties die we ervaren zijn altijd heel minimaal aan de buitenkant zichtbaar. En ook al zeggen we niets; we kunnen niet “niet communiceren”. Als je hetgeen niet gezegd wordt in taal maar wel in gezichtsuitdrukking en lichaamstaal kunt duiden kun je veel beter aansluiten bij jouw client. Dit gaan we uitgebreid trainen. Onze huidige cursisten hebben al een voorproefje gehad en zijn zonder uitzondering geboeid door wat dit kan betekenen in menselijk contact. Ingrid de Jong en Marjon Kuipers zijn analytic profilers en brengen hun exclusieve kennis op dit gebied graag over. Meer informatie over profiling vind je op onze site www.femprofiling.nl

Trainers met en trainers zonder autisme

Uiteraard werken we zoals altijd in combinatie van trainers met en trainers zonder autisme. Onze gedragswetenschapper Erika Holthuizen zal weer een dag met wetenschappelijke onderbouwing verzorgen.

Start van de opleiding

De eerste 7-daagse opleidingen starten weer in september. Deze kunnen los gevolgd worden maar zijn tevens ook de eerste 7 dagen van de 17-daagse opleiding. Wil je de 17-daagse volgen dan start je dus altijd eerst met een 7-daagse.
Het voordeel hiervan is dat de groepen van de 7-daagse zeer divers van samenstelling zijn en juist door die diversiteit leer je het meest van en met elkaar. Dit gegeven biedt een uitstekende basis voor het vervolg.

De trainingsdagen vinden om de 3 á 4 weken plaats. Tussentijds stellen we intervisie/oefenbijeenkomsten met medecursisten als voorwaarde.

Instroom

Cursisten die de 7-daagse opleiding al hebben gevolgd kunnen instromen op dag 7 van de 17-daagse opleiding. Dag 7 van het vervolg start in januari 2020 op een locatie centraal in het land.  

Certificering

We stellen hoge eisen aan de eindtoets. De eindtermen hiervoor ontvang je op dag 7 van de opleiding.

Investering

De investering voor de 7-daagse bedraagt € 1650,00. Voor het vervolg, dag 7 tot en met dag 17 bedraagt de investering € 2750,00. (totaal € 4.400)
Een vroegboek korting voor het vervolg ontvang je bij aanmelding voor 1 september € 2500,00. (Al onze trainingen zijn vrij gesteld van BTW)

Wil jij ook deelnemen: stuur dan een mail naar marjonkuipers@auticomm.nl. Je wordt dan persoonlijk op de hoogte gehouden van de data en de locatie.