Thijs van der Rol | AuthentieQ

Locatie: Amsterdam

Provincie: Landelijk, Noord Holland

Categorie: Coaching

Website: http://www.authentieq.nl

E-mail: thijs@authentieq.nl

Ik  geef trainingen en lezingen over autisme. Voor (jong)volwassenen met autisme bied ik coaching en begeleiding.

Mijn eigen autisme heb ik ontdekt tijdens mijn studie (die niet geheel zonder hobbels verliep). Ik ben afgestudeerd in bestuurskunde.

Na mijn masterstudie ben ik mij gaan verdiepen in autisme. Aanvankelijk deed ik dit vooral om mijzelf beter te leren begrijpen. Later ben ik mijn ervaringskennis actief gaan inzetten in divers vrijwilligerswerk voor anderen met autisme. Ik ben me blijven bijscholen en tegenwoordig werk ik fulltime als professioneel ervaringsdeskundige.

Ik werk als zelfstandig ondernemer; trainer en coach. Daarnaast heb ik meerdere jaren ervaring binnen de GGZ waarin ik trainingen geef aan mensen met autisme, mensen in hun omgeving en aan andere professionals in de zorg. Ook houd ik mij bezig met het ontwikkelen van behandelaanbod voor mensen met autisme en met onderzoek. Ondersteuning aan mensen met autisme kan vaak nog zo veel beter! Het geeft mij ontzettend veel energie om me hiervoor in te zetten.

Wanneer ik individuele cliënten met autisme (of een vermoeden daarvan) begeleid staat eigen regie centraal. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat je zelf inzicht krijgt in en grip krijgt op je situatie. Als coach begeleid en ondersteun ik. Daarbij gebruik ik onder andere principes uit geweldloze communicatie en NLP. Ik heb ervaring met het geven van psycho-educatieve begeleiding (wat is autisme en wat betekent dat voor mij?), communicatie en sociale vaardigheidstraining, versterken zelfbeeld en praktische ondersteuning, bijvoorbeeld m.b.t. studie of solliciteren. Ook voor andere hulpvragen sta ik open, want geen begeleiding of coaching is hetzelfde.

Kan ik iets voor jou of voor jouw organisatie betekenen? Stuur me een mailtje of lees meer op www.authentieq.nl| thijs@authentieq.nl

Terug naar het coaches overzicht