Maureen Kramer | Hoogvliegers in beeld

Locatie: Den Bosch (Trainingen in heel NL)

Provincie: Landelijk, Noord Brabant

Categorie: Coaching, Kindercoaching, Training, Training aan Professionals

Website: https://www.hoogvliegersinbeeld.nl

E-mail: hoogvliegersinbeeld@gmail.com

Telefoon: 06-20969263

‘Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid’.

Deze beroemde citaat van Albert Einstein vormt de leidraad in mijn werk als coach en trainster. Een kind is bij mij niet zijn label, maar een uniek en boeiend persoon vol talenten. Hoe meer vooroordelen en stereotyperende beelden we hangen aan een kind, des te kleiner we het wereldje maken voor iemand. Ik laat kinderen graag in vrijheid hun vaardigheden en talenten ontdekken, waarbij ik slechts fungeer als spiegel. De termen ‘zelfredzaamheid’, ‘verantwoordelijkheid’ ‘doorzettingsvermogen’ ‘ liefde en geduld’ staan bij mij centraal.

Hoogvliegers in Beeld is een training en adviesbureau dat zich richt op (hoog)begaafdheid en talentontwikkeling. Ik geloof dat als talent gestimuleerd wordt een nieuwe generatie talentvolle adolescenten onze wereld mooier kunnen maken met hun inzichten en ideeën. In mijn werk als trainer en coach kreeg ik regelmatig vragen over misdiagnoses en dubbele diagnoses op het gebied van ASS en begaafdheid. Via een familielid ben ik toen terecht gekomen bij Auticomm. De opleiding heeft veel vragen voor mij beantwoord. Dankzij de praktisch toepasbare kennis ben ik in staat om op een autismevriendelijke manier aansluiting te vinden bij de hulpvraag van mijn cliënten.

Naast coaching geef ik ook trainingen aan scholen en ouders, zodat mensen meer kennis en inzicht krijgen over (hoog)begaafdheid. De nadruk ligt op de praktische toepassing van het geleerde. Dit betekent leren door te ervaren en leren door te doen. Docenten en ouders krijgen praktische tools aangereikt die ingezet kunnen worden om kinderen te begeleiden naar een mooie en uitdagende toekomst.

 

Terug naar het coaches overzicht