Martine Scharp | Autismevriendelijke coach

Locatie: Pijnacker

Provincie: Zuid Holland

Categorie: Begeleiding, Coaching, Loopbaanbegeleiding

Website: https://www.scharpautismecoaching.nl

 

Ik heb jarenlange ervaring als jobcoach, waarbij ik mannen en vrouwen met autisme op het werk ondersteuning bied om zo optimaal mogelijk te functioneren. Autisme houdt niet op na werktijd en daarom heb ik in mijn begeleiding waar nodig ook altijd de privé situatie meegenomen. Met een zoon met PDDNOS weet ik ook vanuit de thuissituatie waar je in een leven met autisme allemaal tegenaan kunt lopen.

Sommige mensen vinden het echter niet prettig als een jobcoach op het werk komt. Bijvoorbeeld omdat op hun werk niet bekend is dat ze zich in autisme herkennen. Vanuit de gedachte dat ik ook iets voor deze mensen kan betekenen, ben ik Scharp Autismecoaching gestart.

Ik begeleid hoger opgeleide mannen en vrouwen met (kenmerken van) autisme die moe zijn van de dagelijkse hektiek op het werk, gezin en de sociale verplichtingen. Ik coach ze van stress en een vol hoofd, naar meer rust en grip op het leven. Hierbij maak ik gebruik van de methode ‘Rust bij Autisme’ van Marja Boxhoorn. Met de bijbehorende toolkit werken we in zeven stappen van stress naar meer rust.

Wie ben ik?
Van veel mensen krijg ik terug dat ik een scherpe blik heb, snel tot de kern van het probleem kan komen en duidelijke scherpe coachingsvragen stel. Ik benoem hoofd- en bijzaken, waardoor er overzicht ontstaat. Daarnaast ben ik vriendelijk, betrokken en heb een goed inlevingsvermogen. Mijn uitgangspunten in mijn werk zijn doelgericht, oplossingsgericht, eigen verantwoordelijkheid, integriteit, luisteren zonder oordeel en veiligheid. Van jou verwacht ik een serieuze inzet en de wil om naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken.

Benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Meer informatie kun je op mijn website vinden: Scharpautismecoaching.nl. Je kunt je vragen natuurlijk ook direct mailen: info@scharpautismecoaching.nl

Terug naar het coaches overzicht