Mariska van der Krul | Autismevriendelijke Coach

Autisme Coaching Ridderkerk is gevestigd in Ridderkerk, werkt landelijk en vanzelfsprekend autismevriendelijk!

Ik bied ‘ouder-begeleiding & individuele begeleiding’ aan, naast het geven van ‘voorlichtingen over autisme’.

We gaan aan de slag met zaken die voor jou belangrijk zijn en waarin je dreigt vast te lopen. Of situaties waarbij je regelmatig merkt dat je je naar voelt, je hoofd en lijf raar aanvoelen. Je gevangen voelt in gedachten en in een ‘loop’ lijkt te blijven hangen. Samen zoeken we naar oplossingen, dat doe ik door je veel te vragen en jou zelf te laten ontdekken waar de kern van het probleem ligt en waar je die verandering wil, hoe je die voor je ziet en hoe we dit doel kunnen bereiken in een voor jouw haalbaar tempo en op veilig voelende manier. Hierbij hou jij de regie. Daarnaast wil ik je helpen om je eigen autisme beter te laten begrijpen. Als je het nodig vindt betrekken we je naasten hierin, zodat ze ook begrijpen wat autisme voor jou betekent en hoe ze meer rekening met jou kunnen houden. Ook hoe jij beter je eigen grenzen kunt aangeven bij de ander, met name wanneer je voelt dat je overprikkeling toeneemt en je geen kant op kunt.

“Wat ben ik niet,

Iemand die jou vertelt wat goed voor jou is, de enige dit werkelijk weet…dat ben jij! En dit is ook een belangrijk uitgangspunt van autismevriendelijkheid”. (Plan B)

 Ben je een ouder?… en maak je je zorgen over je ouderschap/opvoeding, doordat je kind(ren) autisme heeft (hebben) of het vermoeden autisme, dan zit je goed bij mij. Als ervaringsdeskundige ouder ken ik naar alle waarschijnlijkheid bijna elke fasen waar jij nu zit als ouder. ‘Wist ik toen maar wat ik nu weet’. Gelukkig kan ik je helpen door het geven van ouderbegeleiding/ ondersteuning om meer te begrijpen van je kind en je ook dat je weer vertrouwen krijgt in je opvoeding! Het is een leerproces welke zeer waardevol is wanneer het begrepen wordt. Leren kijken door die welbekende auti-bril is de sleutel om verder te komen en weer te leren genieten van elkaar zonder die stressvolle en energie slopende fases telkens weer opnieuw te moeten voelen. Het kan echt anders en ook op een fijne begrijpelijke manier zowel voor ouder als kind. Samen ontdekken we waar de kern van het gedrag ligt, wat is de werkelijk oorzaak is van ongewenst gedrag, waar ligt de behoefte van het kind, wat heeft het nodig om de wereld om zich heen meer te begrijpen…of begrijpen we het kind eigenlijk niet. Het is een misvatting dat mensen met autisme niet flexibel zouden zijn. Het alleen al aanbieden van voorspelbaarheid doet veel met gedrag en beleving van alle dag!

Wie ben ik:

Mijn naam is Mariska van der Krul en heb jarenlang als voorlichter gewerkt bij de GGD Rotterdam Rijnmond. Met name in het basisonderwijs (onder, midden- en bovenbouw), gaf ik oudervoorlichtingen en train de trainer programma’s (voor leerkrachten). Daarna heb ik gewerkt als consulent bij de Vraagwijzer van de gemeente Rotterdam en werkte daar nauw samen met de wijkteams, WMO, sociale raadslieden, de kredietbank, lokale- en landelijke organisaties om erachter te komen dat ik eigenlijk maar een ding wilde; het geven van ouderbegeleiding en individuele begeleiding voor mensen met autisme en hun omgeving. Omdat ik zag dat dit heel hard nodig was. Ik ben inmiddels autismevriendelijk gecertificeerd, HBO gediplomeerd (autismecoach-opleiding), zelfstandige geworden, maar nog veel belangrijker een ervaringsdeskundige(ouder). En daar zit nu net het verschil. (het hebben van fingerspitzengefühl, naast kennis).

In 2018 heb ik de videoclip ‘He’s My son’ voorzien van een update en daarin mag je even binnenkijken hoe het toen bij mij ging toen mijn zoon en ik er even helemaal doorheen zaten en onze  zorgprofessional destijds het eigenlijk ook niet meer wist. Dankzij ‘Plan B’ en alle opgedane kennis door de jaren heen kan ik jou ‘wel’ helpen, zodat je verder kun met minder stress en de verschillende emotiestormen!

Alles wat je aandacht geeft groeit, blijf er, als het even kan …..niet te lang mee doorlopen als je voelt dat je op begint te raken!

Met vriendelijke groet,

Mariska van der Krul

Link naar videoclip; He’s My Son – Mariska van der Krul – Autisme: https://www.youtube.com/watch?v=hxwcT4oi_SY

 

Terug naar het coaches overzicht