Maatje op poten | Willemien van Houwelingen en Jip

Locatie: Enschede

Provincie: Gelderland, Overijssel

Categorie: Begeleiding van kinderen, Coaching

Website: https://www.maatjeoppoten.nl

Sinds 2017 heb ik er mijn werk van gemaakt om honden in te zetten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit heb ik opgestart onder de naam Maatje op Poten (www.maatjeoppoten.nl)

Een hond kan echt een maatje worden waardoor je je minder alleen voelt, een steun hebt om op terug te vallen en een reden hebt om je bed uit te komen en de deur uit te gaan. Als mens en hond goed op elkaar afgestemd zijn dan zal de hond ook aanvoelen wanneer jij je niet prettig voelt of wanneer spanning oploopt. Via training leren we de hond om hierop te reageren op een manier die voor jou prettig is.

Samen met mijn eigen hond Jip help ik kinderen te groeien in hun zelfvertrouwen of te werken aan voor hun belangrijke thema’s.

Inmiddels is er een samenwerking ontstaan met stichting Saac (www.stichtingsaac.) waardoor ik ook betrokken ben bij het opleiden van autismebegeleidingshonden en de begeleiding van de gezinnen hier rondom. De autismeacademie heeft me geholpen om meer kennis over autisme op te doen wat hierbij heel goed van pas komt.

Mijn werkgebied is vanuit Enschede + ongeveer 1 uur rijden daar vanaf.

Terug naar het coaches overzicht