Gabrielle van Dijk |ANDERS JEZELF ZIJN

GABRIELLE VAN DIJK |ANDERS JEZELF ZIJN

Moeder zijn van kinderen met autisme en ADHD en partner zijn van een man met autisme is een verrijking van mijn leven en tegelijkertijd ook een enorme zoektocht en een uitdaging. Het heeft me geleerd en gestimuleerd om buiten de hokjes te denken en buiten de gebaande paden te wandelen.

Het moederschap heeft me gemaakt tot de doorzetter en de vechter die ik nu ben. Om mijn gezinsleven zo goed mogelijk te laten verlopen heb ik geleerd om creatieve oplossingen te zoeken voor de dagelijkse problemen. Ik ben gaan denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en heb ontdekt dat er altijd meer mogelijk is dan je in eerste instantie denkt.

Dat is ook mijn drive geweest om me te gaan verdiepen in autisme en andere ontwikkelingsstoornissen. Naast het lezen van veel boeken, het bijwonen van lezingen en het volgen van cursussen heb ik in 2014 de opleiding tot Autismevriendelijke Coach gevolgd.

Deze kennis heb ik de eerste jaren toegepast in mijn eigen gezin en in de gezinnen van vrienden en bekenden.  Nu is de tijd rijp om op grotere schaal begeleiding en coaching te bieden aan gezinnen waar autisme, ADHD of andere psychische aandoeningen een rol spelen.

Door mijn eigen ervaringen geloof ik dat ik in staat ben om iets te betekenen voor mensen die in hun directe omgeving te maken hebben met autisme en/of andere ontwikkelingsstoornissen. Allereerst door een luisterend oor te bieden en samen te onderzoeken wat precies het probleem en de eventuele hulpvraag is, om vervolgens samen een plan van aanpak op te stellen.

Autisme en aanverwante stoornissen hebben invloed op alle terreinen van het leven. Mijn doel is om ouders, partners of anderszins betrokkenen uit hun machteloosheid te halen en hen de controle en regie over de situatie terug te geven. Dat men zich niet langer handelingsverlegen voelt, maar vertrouwen heeft in eigen kunnen en handelen. Ik wil hen optimaal stimuleren om tot groei en bloei komen.

Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden bij tal van praktische zaken die geregeld moeten worden of door het aanbrengen van structuur.

Overzicht, duidelijkheid en voorspelbaarheid zorgen er bij deze problematiek vaak voor dat er rust komt. En dat heeft weer gunstig effect op het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de cliënt.

Anders Jezelf Zijn, omdat ieder anders is, is mijn motto en daar zet ik me graag voor in.

 

gabrielle@andersjezelfzijn.nl

www.andersjezelfzijn.nl

 

Terug naar het coaches overzicht