Claudia van Rijn | Autismevriendelijke Coach

Locatie: Katwijk

Provincie: Zuid Holland

E-mail: claudiavrijn@gmail.com

Mijn naam is Claudia van Rijn en ben woonachtig in Katwijk, Zuid-Holland.  Ik heb de opleiding tot Autisme Vriendelijke coach gevolgd bij Auticomm.

Ik besteed  mijn vrije tijd graag sportief in de vorm van hardlopen. Ik ben een fanatiek hardloopster redelijk succesvol op nationaal niveau. Dit resulteerde in  meervoudig Nederlands kampioenschappen bij de Masters in verschillende disciplines.  Omdat ik afgelopen jaren veel ervaring heb opgedaan in de loopwereld en omdat ik van mening ben dat sport voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn,  wil ik kinderen en volwassenen met autisme  begeleiden om het beste uit zichzelf te halen.

Het leven met autisme kan best ingewikkeld zijn. Heuvels veranderen in hoge bergen waarbij de top soms onbereikbaar lijkt. Structurele ondersteuning door een Autisme Vriendelijke coach kan hierbij een oplossing bieden. Ik kijk gezamenlijk met de cliënt welke ondersteuning er nodig is die aansluit bij de behoefte van de cliënt. Voorop staat dat de cliënt zelf verantwoordelijk is voor haar of zijn gedrag. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op zijn eigen unieke manier bijdraagt aan de wereld waarbij zelfvertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en motivatie een belangrijke rol spelen.

Als trainer ben ik actief betrokken bij het geven van hardlooptrainingen aan kinderen met autisme. In de trainingen wordt  altijd toegewerkt naar een eigen persoonlijk doel. Dit  kan deelname aan een wedstrijd zijn, of verbetering van de motoriek en toewerken naar een goede conditie.  Zo’n trainingsblok bevat alle elementen van spel, oefeningen, looptechniek en het  uiteindelijk het  verbeteren van de conditie. Door middel van een uitgedacht en specifiek trainingsschema wordt gegarandeerd het vooropgestelde doel bereikt.  Door het bieden van structuur, het tijdig aankondigen van veranderingen en een vaste opbouw in de training in combinatie met heldere communicatie,  kan er veel bereikt worden!

Omdat ik altijd denk vanuit mogelijkheden en niet in beperkingen verleg ik graag ieders grenzen. Er ligt vaak meer in het bereik dan men zelf denkt.  Ik vind daarom ook dat iedereen de kans moet krijgen om op zijn of haar niveau onbevangen te kunnen sporten.

Sporten in de buitenlucht heeft een positief effect op iedereen!

Geïnteresseerd? Aarzel niet om contact op te nemen, ik denk graag met u mee.

Met sportieve groet,

Claudia van Rijn

Email: claudiavrijn@gmail.com

 

Terug naar het coaches overzicht