Alexandra Schraa

Locatie: Hoogeveen

Provincie: Drenthe

Categorie: Begeleiding, Ervaringsdeskundige, Overige speltherapeut

Website: https://www.scauting.nl

E-mail: alexandra.schraa@outlook.com

Telefoon: 06-42455426

Mijn naam is Alexandra Schraa, getrouwd en heb 2 dochters. Ik ben 10 jaar ervaringsdeskundige op het gebied van autisme, sensorische integratie stoornis, ADHD en verstandelijke beperkingen. Ik heb de opleiding autismevriendelijke coach in 2014 afgerond met als eindopdracht een coachmap voor gezinsbegeleiding.

Als autismecoach kan ik uw gezin begeleiden met dagelijkse activiteiten en problemen. Belangrijk vind ik het werken vanuit de mogelijkheden van een gezin of persoon met autisme, zodat deze zelfstandig kan functioneren. Dit kan o.a. door het plannen van dagelijkse activiteiten en die eventueel visueel maken naar behoefte. Problemen en verwachtingen in kaart brengen en begeleiden, doelen stellen, informatie verstrekken over woede, agressie en overprikkeling. Probleemgedrag door mentale leeftijden vergeleken met de kalenderleeftijd in kaart brengen. Mijn visie op negatief gedrag is dat men hier altijd iets positiefs mee wenst te bereiken. Wanneer je weet wat het gewenste gevolg is kun je deze begeleiden naar positiever gedrag.

Daarnaast ben ik speltherapeut en kan in een gezin ook andere methodes inzetten zoals; sociale vaardigheden, omgaan met emoties, verhuld spel, therapeutische verhalen, teken je gesprek, uiten van gevoel in dramatisch spel en meer. Deze vormen kunnen ingezet worden bij acceptatieproblemen, gedragsproblemen, egoversterking, emoties verwerken en verbeteren van sociaal gedrag.

Terug naar het coaches overzicht