Prikkelprofiel

Voor een prikkelbewuste omgeving.
Thuis én in de klas.


Prikkelgevoeligheid in de klas

Prikkels beïnvloeden ons gedrag. Kinderen kunnen daar veel last van hebben. Het bemoeilijkt het leren en zorgt voor gedragsproblemen. Merlijn en zijn moeder Saskia ontwikkelden het Prikkelprofiel. Een methode waarmee je de prikkelgevoeligheid van de leerlingen in kaart brengt en hen helpt beter met prikkels om te gaan. Voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Met en zonder autisme.


Inzicht verkrijgen

Veel kinderen vinden het lastig om precies aan te geven waar ze last van hebben. Te veel of juist te weinig prikkels zorgen ervoor dat een kind zich minder goed ontwikkelt. Dat maakt het lastiger om mee te doen in de maatschappij en in het onderwijs. Het Prikkelprofiel is een methode die bijdraagt aan een beter inzicht van de verwerking van prikkels en gedrag.


Prikkelprofiel en signaleringsplan

Een prikkelprofiel voor iedere leerling van de basis- en middelbare school maakt ruimte voor begrip en oplossingen. Vanuit het Prikkelprofiel ontwikkelen docenten en andere zorgprofessionals samen met de kinderen en jong volwassenen een prikkelsignaleringsplan. Het Prikkelprofiel omvat drie methoden: werkboek, een basiskaartspel, een aanvullende kaartspel en een trainingsdag. Geschikt voor leerkrachten, docenten, coaches, zorgprofessionals én ouders.


Werkboeken, kaartspel en workshops

De werkboeken voor docenten en leerlingen en de kaartspellen kun je online bestellen. De trainingsdagen die we aanbieden in Rotterdam, Zwolle en Utrecht zijn SKJ geaccrediteerd met 7,5 studiepunten. We geven deze dag ook incompany op scholen en zorginstellingen. Je leert meer over prikkelverwerking en hoe je het Prikkelprofiel efficiënt kunt inzetten.

Kijk voor meer informatie, bestellen en boeken op: www.prikkelprofiel.nl

Aanmelden


Over Merlijn

Merlijn (2002) heeft autisme. Door zijn overgevoeligheid voor prikkels en het onbegrip dat hij ervaart, is het voor hem onmogelijk om naar school te gaan. Vanuit zijn ervaring bedacht hij het idee voor een prikkelprofiel voor elke leerling, in elke klas. Zijn moeder Saskia Buma is autisme specialist, trainer en coach. Vanuit haar expertise gaf zij, samen met Joyce Engelen (leerkracht en autisme coach) en onze trainster Nynke Zuurmond vorm aan het idee van Merlijn.

Merlijn: “Mijn wens is een prikkelprofiel voor elk kind op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Het geeft zelfkennis en zorgt voor meer begrip bij de omgeving waardoor aanpassingen mogelijk worden. Dat helpt leerlingen zich verder te ontwikkelen en een leuker leven te leiden.”