Micro expressie en lichaamstaal bij autisme

Net zoals de Titanic tegen de ijsberg aan botste omdat de kapitein niet zag wat er zich onder water bevond, zo botsen veel mensen dagelijks, omdat ze niet kunnen zien wat er bij de ander van binnen gebeurt. Daardoor wordt iemand vaak beoordeeld op het gedrag en de gevolgen daarvan.

Maar welke echte emotie zit er bijvoorbeeld onder de boze uitspatting? Misschien angst of verdriet? Dan zou een andere benadering dus beter kunnen werken om in contact te blijven.

In ons onderdeel profiling leren wij je een kijkje onder water te nemen, zodat je beter kunt zien wat iemand beweegt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emotieherkenning en lichaamstaal.

Met deze vaardigheden kun jij beter inspelen op wat iemand écht nodig heeft en leer je zelf ook bewuster om te gaan met wat jij laat zien in jouw communicatie. Maar wees wel gewaarschuwd. Als je het eenmaal kunt zien, kun je het niet meer uitzetten…

Mensen met autisme hebben wel eens moeite met het herkennen van en het reageren op communicatiesignalen bij zichzelf en bij anderen. Meer kennis op het gebied van non-verbale communicatie geeft juist degene met autisme een rationele tool op het gebied van het duiden van signalen en kan deze met behulp van deze kennis een veel betere aansluiting vinden bij zijn of haar gesprekspartners.

Stel je eens voor hoe het is om als een van de weinigen meer repertoire te hebben op het gebied van communicatie? Als naaste van iemand met autisme, of als professional.

En wat zou het kunnen betekenen meer repertoire te hebben als communicatie niet helemaal vanzelf gaat? In onze masterclass leer je de verborgen boodschappen van lichaamstaal zodat je meer vertrouwen en controle krijgt in elke situatie. We leren je de interpretatie technieken, welke onderliggende emoties er spelen en we leren je hoe je af kunt stemmen op de ander. Ondubbelzinnig en onderbouwd met de meest recente kennis op dit gebied.

Kijk hier voor het filmpje https://youtu.be/o0-aUEtp0ww
https://www.autismeacademie.nl/lichaamstaal/

Deze training wordt gegeven door Ingrid de Jong en Marjon Kuipers

De investering voor deze masterclass bedraagt 295 euro vrij van BTW. Meld je aan via https://www.autismeacademie.nl/agenda-trainingen/