René de Wit

Locatie: Utrecht

Provincie: Utrecht

Categorie: Begeleiding

Website: https://www.praktijkdewit.nl

E-mail: info@praktijkdewit.nl

Telefoon: 06-18533812

Mijn naam is René de Wit en ik ben ruim een decennium als begeleider/groepsleider werkzaam in verschillende instellingen en klinieken binnen zowel het Ministerie van Veiligheid en Justitie als de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

 

De laatste jaren kwam ik steeds meer cliënten tegen met autisme, ADHD en andere psychiatrische kwetsbaarheden. Tijdens mijn werkzaamheden viel het mij vaak op dat cliënten (in mijn ogen) beter begeleid zouden moeten en kunnen worden, door bijvoorbeeld meer rekening te houden met de aanwezige stoornis. Mede hierdoor bleef mijn interesse voor deze doelgroep groeien en ik ben me steeds meer gaan verdiepen in deze problematiek.

 

Mensen met een diagnose zoals autisme of ADHD lopen vaak op meerdere gebieden binnen hun leven tegen problemen aan.  Dit is dan ook precies waar ik me op wil richten: begeleiding en coaching aan mensen die op meerdere levensgebieden en in alle levensfasen hulp of begeleiding nodig hebben.

 

Door deze benadering ontstaat rust en wordt overzicht gecreëerd; stress, crisis en agressie verminderen waardoor ruimte ontstaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
Deze benadering gecombineerd met mijn eigen persoonlijkheid en mijn manier van werken dient als basis voor een vertrouwensrelatie tussen mij en de cliënt.

Om mijn zienswijze en benadering daadwerkelijk toe te kunnen passen heb ik mijn eigen praktijk opgezet. “Praktijk De Wit”, levensbrede coaching en begeleiding aan mensen met Autisme, ADHD en ADD en hun omgeving.

Terug naar het coaches overzicht