Adaja Quak

Provincie: Zuid Holland

Categorie: Coaching

Website: https://www.aut-care.nl

E-mail: info@aut-care.nl

Telefoon: 06-42 91 84 36

Wat zou je willen weten over mij? Wat een lastige vraag is dat altijd………
Dan stel ik me maar gewoon even voor, ik ben Adaja Quak, ik ben getrouwd en heb 2 dochters, we wonen in Vlaardingen waar ik ook mijn bedrijf heb. Mijn partner en jongste dochter hebben een vorm van Autisme en de laatste jaren ben ik heel intensief bezig met Autisme, deels door onze gezinssituatie, deels door mijn interesse voor mensen die Autisme hebben.

Ik ben van oorsprong Ziekenverzorgster en heb in diverse verpleegtehuizen gewerkt. Daarna ben ik in een ziekenhuis op de Spoedeisende Hulp gaan werken, dit werk heb ik 8 jaar gedaan. Van daaruit ben ik een HBO opleiding gaan volgen voor APS Therapeut. Dit is een speciale therapie voor pijnbestrijding.

Door de zorg voor onze dochter ben ik na 3 jaar gestopt met mijn eigen bedrijf, wel heb ik dat met heel veel plezier gedaan en erg veel geleerd in die periode. Na 5 jaar full time thuis gezorgd te hebben ben ik begonnen met de opleiding Autismevriendelijke Coach bij de Autisme Academie (Auticomm). Deze opleiding hoop ik in juli af te ronden.

Sinds een jaar ben ik actief als beheerder van de Facebookgroep: Leven met Autisme (magazine). Een initiatief van https://www.levenmetautisme.com. Het afgelopen jaar heb ik dit met heel veel plezier gedaan en hoop dit ook nog lang te mogen blijven doen. Ik heb veel geleerd van mijn eigen dochter en andere mensen en kinderen met Autisme. Ik heb een heel aantal keren de vraag gehad of ik ook mensen/kinderen kon begeleiden maar daar was ik tot nu toe nog niet aan toe.

Maar gaandeweg gaat alles thuis beter en gaan onze dochter en mijn man hun eigen gang. (ook zij krijgen Autismebegeleiding maar dan via een andere organisatie). Nu ontstaat er voor mij ruimte om mijn eigen bedrijf op te zetten en daar ben ik dan ook enthousiast mee begonnen. Ik ben dus ervaringsdeskundige, maar binnenkort ook gecertificeerd Autismevriendelijke Coach. Ik heb inmiddels een breed netwerk opgebouwd en houd mij constant op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg voor mensen met Autisme.

Laat vooral de drempel niet te hoog zijn om hulp te zoeken, voor Autisme hoef je je niet te schamen! Ook ben ik door de jaren heen gewend geraakt aan alle dingen die mensen met Autisme juist zo bijzonder maken! Op de eerste pagina vindt je een contactformulier en een mailadres als bellen te lastig voor je is.

Ik kom altijd een eerste keer vrijblijvend langs om te kijken wat de hulpvraag is en of ik daar iets in kan betekenen. En als dat niet zo is kan ik u doorverwijzen naar andere instanties/collega’s in de Autismezorg.

Terug naar het coaches overzicht