Praktisch Autisme

Locatie: Rotterdam

Provincie:

Categorie:

Website: https://www.praktischautisme.nl/site/homepage

E-mail: info@praktischautisme.nl

Mijn naam is Barbara de Leeuw.

Als autivrouw en autimoeder (2x) ben ik niet alleen deskundig in autisme, maar ervaar ik het ook zelf.

Van oorsprong ben ik Pedagoog en de kennis die ik tijdens die opleiding heb gedaan over communicatie en opvoeden, werpt nog steeds dagelijks haar vruchten af.

In mijn praktijk begeleid ik (jong)volwassenen met een vorm van autisme (of een vermoeden daarvan) en hun partners. Daarnaast bied ik ouderbegeleiding, jobcoaching en mediation. Alles met als doel meer (zelf)inzicht en zelfredzaamheid. Wat zijn je sterke kanten en waar liggen je beperkingen? Wat heb jij nodig van je omgeving en wat verwachten zij van jou? Wat wil je, wat kan je en hoe krijg je dat zoveel mogelijk in balans?
Oftewel: hoe krijg je het, ondanks en dankzij je autisme, voor elkaar om een zo prettig en uitgebalanceerd mogelijk leven te leiden.

Het leven met een vorm van autisme is topsport. Niet altijd even gemakkelijk, soms (vaak) ronduit zwaar, maar de sterke kanten die ik eruit haal overwinnen met gemak de narigheid. Ik gebruik dus bewust niet het woord “lijdensweg”, want ik ben ervan overtuigd dat het leven voor een groot deel is wat je er zelf van maakt; hoe je er zelf tegenaan kijkt.
En ik ben er van overtuigd dat het hele fenomeen autisme ook hele mooie, positieve aspecten heeft.
Want juist door mijn autisme ben ik in staat dit werk te doen op een manier, die ik anders niet gekend zou hebben. Zo ben ik in staat om analytisch te denken, snel de knel- en goede punten te zien, met nieuwe inzichten te komen en andere mensen met een vorm van autisme overzicht te bieden. Ik begrijp waar zij tegenaan lopen, voel en zie hun prikkelverwerking en snap bijzonder goed waar de overgevoeligheid hiervoor toe kan leiden.

Juist door je onmogelijkheden en beperkingen een passende plek te leren geven, ervoor te zorgen dat je jezelf goed kent en zelf de controle over je leven zoveel mogelijk in eigen te hand houden, maak je tijd en energie vrij om de sterke kanten naar boven te halen!

– See more at: https://www.praktischautisme.nl/site/barbara-de-leeuw#sthash.PyAcRZsY.dpuf

Terug naar het bedrijven overzicht