Nelson the Authorse volgens Plan B

Locatie: Doetinchem

Provincie:

Categorie: ,

Website: https://www.nelsontheautihorse.nl

E-mail: antoinette@nelsontheautihorse.com

Sinds 13 jaar vorm ik Sander Gorter, met Antoinette Gorter – De Jager een samengesteld gezin en zijn inmiddels 7 jaar getrouwd. Sinds 13 jaar zijn wij samen bezig  onze weg te vinden in de wereld van het autisme. Toen ik Antoinette leerde kennen was het paard nog niet in beeld. Vanwege het toen nog niet bekende autisme in ons gezin waren de begin jaren moeilijk.
De autisme onderzoeken begonnen bij de kinderen en eindigden uiteindelijk bij Antoinette. 5 kinderen en een moeder met autisme.
Antoinette gaf aan het paardrijden weer op te willen pakken, omdat ze afleiding nodig had voor de toenmalige problemen. In 2008 kwam Nelson in ons leven.

Ook kwam Antoinette er achter dat het paard zo’n open boek is dat ook mensen met autisme, ADHD en/burn-out klachten hier profijt van kunnen hebben, net als zijzelf.
Door heel veel negatieve ervaringen rondom het Autisme en begeleiding, heeft ons er door de jaren heen toe doen besluiten om onze kinderen (met rugzak), want wij zijn van mening dat autisme geen beperking/defect hoeft te zijn, zelf te gaan begeleiden. We hadden de afgelopen jaren al het Geef me de 5 systeem gedaan in de hoop dat dit ons in huis de rust zou brengen die er nodig was voor iedereen. Helaas bleek dit niet voldoende. Want het autisme was bij ieder kind en volwassene anders. Dus zijn we verder gaan kijken wat was er nog meer?

Toen kwamen we op internet Auticomm tegen. Antoinette ging zich hier verrijken met informatie en communicatie rondom autisme. Daardoor heb ook ik me met de jaren mogen verrijken met deze geweldige inzichten rondom het autisme. Toen kwam Antoinette er achter dat Nelson net als zijzelf toe was aan een nieuw avontuur, dus kwam Indy in beeld.
Nelson heeft ons als ouders de ogen doen openen. dat is de reden dat we onder Nelson the Autihorse zijn begonnen om iets op te zetten. We geloven heel erg in eigen regie. Niet als hoofdzaak kijken naar wat je niet kunt, maar kijken naar wat iemand met autisme wel kan. En als laatste kijken naar wat iemand nog niet kan en graag wil ontwikkelen.
Dit heeft er toe bijgedragen dat we niet alleen onze kinderen maar ook die van een ander en volwassenen de kans willen geven om zijn/haar autisme een positief onderdeel van je leven temaken.

Wij bieden ambulante ondersteuning. Klein wooninitiatief en op basis van nlp maken wij gebruik van het paard als subcoach. Dit vooral bij diepgewortelde vragen.

Je leven is niet je autisme.

Terug naar het bedrijven overzicht