Autisme & Thuiszitters

Er zijn verschillende criteria voor thuiszitters

De werkelijkheid van thuiszitters is vaak vele malen anders, schrijnender, dan aangegeven wordt door onderwijsorganisaties. Er wordt namelijk vaak alleen maar gekeken naar kinderen die niet naar school gaan en wel ingeschreven staan bij een school. Maar er zijn ook kinderen die een leerplichtontheffing hebben maar wel leerbaar zijn en dit zijn de “verborgen”thuiszitters.

Leerplichtontheffing

Merlijn heeft thuis gezeten met een leerplichtontheffing en nu zit hij thuis met onderwijs op afstand. Om dit te realiseren is er wel een weg te gaan door zorg en onderwijsland met vele hobbels .

In deze masterclass vertellen Saskia en Merlijn hoe het is om thuis te zitten en onderwijs te realiseren. De broodjes aap verhalen in het onderwijs komen aan bod en hoe hiermee om te gaan.

En hoe verder

Wat kun je betekenen als volwassenen voor een kind met autisme dat thuis komt te zitten. Hoe krijgt het kind weer vertrouwen in zijn toekomst. Hoe bouw je aan zelfvertrouwen? Merlijn zal vertellen wat hij heeft gedaan en hoe het Futureplan hem geholpen heeft. We zullen uitleggen dat je op een andere manier naar deze situatie kunt gaan kijken en wat je ervoor nodig hebt om te werken naar een toekomst voor het kind met autisme.

Punten die aan bod komen:

  • Wat is nu precies de thuiszitter
  • Hoeveel thuiszitters zijn er dan
  • Hoe regel je wel onderwijs
  • Hoe regel je een zorg onderwijsarrangement
  • Wat kun je doen aan het zelfvertrouwen van het kind dat thuis komt te zitten
  • Wat is een Futureplan en wat kun je hiermee doen

     


Merlijn is de bekendste thuiszitter van Nederland. Samen met onze trainster Saskia geeft hij deze masterclass.

Merlijn over school