Autisme Academie | Plan B Academie

De Autisme Academie Nederland van Auticomm bestaat al sinds 2008, is onderdeel van de Plan B Academie en is gespecialiseerd in autisme & communicatie en autisme & overprikkeling |stress |trauma & hechting.

Wat autisme precies is blijft gedeeltelijk een vraagteken, ook voor ons. Wat wij wel weten is hoe communicatie in relatie tot autisme werkt en nog belangrijker wat de invloed is van trauma|stress|overprikkeling|prikkels op het mentale en fysieke welzijn.


De 3 V’s van de Autisme Academie
Veiligheid, vertrouwen en verbinding

Als één van de eersten koppelde Marjon Kuipers samen met haar team van ervaringsdeskundige trainers de stressbeleving van mensen met autisme aan de mate waarin zij hun autisme ervaren. Simpel gezegd; Hoe meer stress, hoe meer last van autisme, hoe minder stress hoe minder last van autisme. Een visie waar veel mensen met autisme zich in herkennen. Wij zijn de experts op dit gebied.

Gemiddeld starten wij met acht trainingen per jaar op verschillende plaatsen in Nederland en verzorgen wij de incompany trainingen op locatie.

Marjon Kuipers en Leander Westerbeek van Eerten

Lees hier de blogs van Marjon

Binnen de trainingen is veel aandacht voor stress, prikkelverwerking en leefstijl. Want niet alleen kennis over wat er gebeurt bij stress maar vooral ook wat hier aan te doen bepaalt levenskwaliteit. Zowel voor degene met autisme als voor hun omgeving. Lees hier ons artikel over leefstijl

Missie

Wij richten ons met onze trainingen en ontwikkelingstrajecten voornamelijk op de persoonlijke ontwikkeling van mensen met autisme met een normale tot hoge intelligentie en hun naaste omgeving. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent voor ieder mens persoonlijke groei. Wij willen juist mensen met autisme uitnodigen zelf de regie over hun leven en welzijn te nemen en reiken hiervoor de tools aan. Belangrijk hierin vinden wij het stimuleren van een mindswitch van een negatieve denkstijl naar een positief realistische denkstijl.

Wij vinden dat mensen met autisme het recht hebben een gelijkwaardig onderdeel te zijn van onze maatschappij. Onze doelstelling is samen te werken aan een Autismevriendelijk, maar vooral Mensvriendelijk Nederland.

In 2008 hebben wij de intentie Autismevriendelijk! in het leven geroepen. Dit vanuit de overtuiging dat het nodig was. Daarmee waren wij volgens het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme het eerste en het belangrijkste stimuleringsinitiatief in de geschiedenis van Autismevriendelijk in Nederland. https://www.autismeacademie.nl/wp-content/uploads/2020/07/DEFINITIEF-WTA-autismevriendelijkheid.pdf

Wat wij bieden is de nieuwste internationale kennis van stressmanagement, werking van het brein, liefdevolle aandacht, communicatieskills, verbinding en het kwetsbaar durven zijn.

Allemaal zaken die ieder mens goed doen.

Visie

Om onze doelstelling te bereiken vinden wij het belangrijk om samen te werken met mensen met autisme. Al onze trainingen worden gegeven door iemand met en iemand zonder autisme en ook ons trainingsmateriaal is ontwikkeld en wordt doorontwikkeld in deze combinatie. Gelijkwaardigheid en inclusie zijn onze uitgangspunten.

Maar liefst 91 % van onze cursisten raadt de 7- daagse opleiding tot Autismevriendelijke coach aan.

Plan B

Samen met inspirator en autisme ambassadeur Gijs Horvers schreef Marjon het boek Plan B over autisme & communicatie.

Trainingslocaties

De vaste trainingslocaties zijn in Enschede, Deventer, Zwolle, Alkmaar, Utrecht, Amsterdam, Burgum en Rotterdam. De data en locaties zie je bij de agenda. Overige locaties en incompany trainingen zijn op aanvraag.

What I need is someone who will make me do what I can.

(Ralph Waldo Emerson)