“Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei”| Jetty Kuiper

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

Jetty Kuiper heeft een boek geschreven met de titel “Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei”. Deze open en kwetsbare autobiografie gaat o.a. over het ontdekken van aspecten van Asperger. Ze ervaart dat als een eenzame zoektocht, maar ook als een prachtig bewustwordingsproces. Als coach helpt zij mensen om weer hun kracht te voelen. Want dat is het waar het volgens haar om gaat. In het boek staan verschillende zelfhulptechnieken en coach-tools. Via crowdfundactie Voor de Kunst is het boek nu al te bestellen.

 

“Hij is 16 en zij is 14 als ze elkaar leren kennen. Als ze al in de zestig zijn, lijkt hun relatie op de klippen te lopen. Steeds vaker begrijpt zij niets meer van die man; het lijkt alsof hij twee kanten heeft. In praktische krijgt ze veel. Als ze emotioneel eens een beroep op hem doet, hoopt ze op wat steun, een luisterend oor of die schouder. Ze krijgt vooral onbegrip en het advies om niet te voelen, wat ze voelt. Ze ziet vluchtgedrag en boosheid. Crisis in huis. Meestal van korte duur, want er wordt niet meer op teruggekomen. Het ontneemt haar levensvreugde en kost veel energie. Ze zitten al in het scheidingsproces als zij vermoedt dat er bij hem wel eens sprake zou kunnen zijn van aspecten van Asperger. Ze wordt niet op een dag wakker met die zekerheid natuurlijk. Het is een intensieve zoektocht, waarbij veel geworsteld wordt. Door haar en door haar omgeving. Ze voelt veel afwijzing en eenzaamheid. Maar uiteindelijk geeft het gewraakte woord haar ontschuldiging en behoedt het hen voor een (v)echtscheiding. Ze krijgt weer hernieuwde levensenergie en geeft haar bedrijf een boost. Ze wonen niet meer onder hetzelfde dak, maar zijn nog wel getrouwd en beiden gelukkig met de nieuwe situatie.”

Meer informatie www.JettyKuiper.nl of via https://www.VoordeKunst.nl/projecten/7940-wolken-klei-asperger-latten-en-leven

 

Terug naar het overzicht