Autisme Consultancy voor Management en Bedrijfsleven

Geplaatst op door in de categorie Marjon Kuipers

Met onze Consultancy tak ondersteunen wij bedrijven bij autismegerelateerde vraagstukken. U kunt hierbij denken aan ondernemers/partners/vennoten/bestuurders of werknemers die vanwege autisme of een andere kwetsbaarheid uitvallen en/of in conflict raken met collega’s waardoor het functioneren en het welzijn van alle betrokkenen en de continuïteit van de onderneming in gevaar komt.

Wij ondersteunen onze klanten op diverse gebieden zoals persoonlijke coaching door HBO en WO opgeleide Autismevriendelijke Coaches en specialisten. Wij zijn ervaren in het geven van incompany bedrijfstrainingen volgens onze Plan B methodiek waardoor er onderlinge steun en begrip gecreëerd wordt. Desgewenst bieden wij ondersteuning bij de tijdelijke bedrijfsvoering door een gespecialiseerde bedrijfskundige/interim manager indien de ondernemer of partner even uit de running is.

Het spreekt voor zich dat wij ook kunnen adviseren op het gebied van het (her)structuren van werkzaamheden waardoor er minder stress en meer flow in het bedrijf ontstaat. Indien er conflicten sluimeren of reeds zijn gerezen dan kunt u gebruik maken van de diensten van onze in autisme gespecialiseerde MfN register Mediators.

En maakt u zich wel eens zorgen over uw drinkgewoontes? Merkt u dat u na een lange dag sneller een extra glas inschenkt om te ontspannen? Of wellicht heeft u andere manieren gevonden om te ontspannen die niet zo gezond zijn. Denk hierbij aan eten, gokken, porno/seks, of shoppen. Wanneer u merkt dat het meer wordt dan u zou willen en de controle lijkt te verliezen is het wellicht goed om hierover met een deskundige van gedachten te wisselen en samen te kijken naar de oorzaken en oplossingen. Omdat het vaak voorkomt dat bij veel mensen met een kwetsbaarheid onder hoge stressdruk een verborgen behoefte schuilt. (roken, alcohol, drugs, gokken, shoppen, gamen, eten, medicijnen en seks-verslaving) bieden wij ook hier ons specialisme. Uiteraard met bescherming van uw privacy en een maatwerktraject dat bij u past.
Saskia Schipper is onze deskundige op dit gebied.  Saskia Schipper | Verslavingsdeskundige

Al onze professionals zijn wat de kennis van autisme betreft opgeleid bij de Autismeacademie en daarmee op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Daarnaast spreken wij de taal van het bedrijfsleven, kennen de problematiek en weten, mede uit onze eigen ervaringen, wat nodig is. Wij zijn de specialist op dit terrein. Wij werken resultaatgericht en houden van duidelijke transparante stappen.

Wij zijn graag uw gesprekspartner en bieden u een gerichte oplossing voor uw specifieke vraagstuk rond autisme en aanverwante problematiek.

Voor informatie en advies kunt u contact op nemen met Marjon Kuipers
marjonkuipers@auticomm.nl of 06 22 670 970

Lees hier een interview met Saskia Schipper
https://www.tubantia.nl/enschede/student-ut-in-nauw-door-stress-en-drank-en-drugscultuur~a3823edf/

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/huisarts-ziet-aantal-studenten-met-psychische-problemen-stijgen-de-nood-is-hoog-~b3cc8cdc/

 

Terug naar het overzicht