Sociale Vaardigheidstraining

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

Dit berichtje over de toepasbaarheid van sociale vaardigheidstrainingen in de praktijk stond vandaag  in de NRC. Natuurlijk is het goed om vaardigheden te trainen maar bij mensen met autisme is het niet zelden zo dat het geleerde buiten de context van de trainingssetting niet altijd goed toegepast kan worden. Iedere situatie is anders en dat maakt het vaak ingewikkeld en ontstaan er situaties die soms ongemakkelijk zijn omdat er niet passend gereageerd wordt. 

In onze trainingen houden we ons niet bezig met bepaald gedrag in bepaalde situaties maar trainen we hoe communicatie in al zijn facetten werkt zodat onze cursisten met en zonder autisme hun communicatievaardigheden altijd en overal kunnen toepassen los van context.

In september starten we weer met een aantal 7-daagse opleidingen.  Rotterdam, Burgum en Bathmen. Uiteraard worden al onze trainingen verzorgt door ervaren trainers met en zonder autisme.  https://www.autismeacademie.nl/agenda/   

 

 

Terug naar het overzicht