Prikkelientje | Prikkelprofiel

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

Onze trainster Saskia Buma en haar 16 jarige zoon Merlijn (bekend van de documentaire Merlijn en de Rode Appel over autisme) ontwikkelden een methodiek voor scholen om de prikkelgevoeligheid van kinderen met autisme, ADD, ADHD, trauma in kaart te brengen.

De overgevoeligheid van Merlijn voor prikkels zorgden dat hij niet meer naar school kon gaan. Merlijn wilde hier niet in berusten en werd een bekende thuiszitter en voorvechter voor de rechten van kinderen met autisme. Hij weet dat zaken anders waren gegaan als er meer kennis en aandacht was geweest voor de zintuigelijke prikkelverwerking en gunt alle gevoelige kinderen betere en eerdere inzichten in hun eigen prikkelgevoeligheid. Een vriendin van Merlijn tekende Prikkelientje.

Terug naar het overzicht