Autisme en de WLZ | Praat mee!

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

VWS praat op dit moment over het wel of niet toelaten van mensen met psychische problematiek tot de WLZ. De WLZ met psychische problematiek maar zonder verstandelijke beperking. En laat dat nu voor een deel van de mensen met autisme, waaronder Janneke, zo nodig zijn.

Janneke (1979) heeft klassiek autisme en heeft een blog onder de naam iksiemij.

Twee weken geleden was zij spreekster op de netwerkbijeenkomst ‘autisme en onderprikkeling’ van het Autismenetwerk ZHZ. Een enthousiaste vrouw die goed weet te vertellen en verwoorden over autisme en wat zij nodig heeft.

Gesprek VWS op 29 maart

Janneke is uitgenodigd om op 29 maart 2018 het gesprek aan te gaan over specifiek mensen met autisme. Zie blog De WLZ, het gesprek en het ministerie van VWS.

Janneke gaat niet alleen voor haarzelf dat gesprek aan. Zij wil graag de verhalen van anderen meenemen. Want zij is niet de enige die hier belang bij heeft. Dus ben je iemand of ken je iemand die hier ook belang bij heeft en wil je je verhaal delen? Dan graag! Janneke wil ze, desgewenst anoniem, bundelen en meenemen. Want hoe meer verhalen, hoe beter we duidelijk kunnen maken waarom toegang tot de WLZ voor een aantal mensen met autisme zo nodig is!

Janneke is nu op zoek naar verhalen waarin naar voren komt:

– Waarom zorg vanuit de WMO niet toereikend is?

– Wat is gedaan om de juiste zorg te krijgen?

– Waar loop je tegenaan?

– Wat is de motivatie waarom wel WLZ?

De verhalen mag je mailen naar: iksimij@ziggo.nl)

 

Terug naar het overzicht