BSO ANNA speciaal voor kinderen met autisme | Rosmalen

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

Altijd Navragen Nooit Aannemen        

BSO ANNA biedt buitenschoolse opvang aan kinderen met autisme in de leeftijd  van 4 tot en met 12 jaar.

Na school wil ieder kind lekker vrij kunnen spelen en/of ontspannen. Op een grote BSO is dat voor kinderen met autisme te moeilijk. Er zijn veel prikkels, grote groepen en te weinig tijd voor net dát extra stukje begeleiding en/of duidelijkheid dat kinderen met autisme zo hard nodig hebben.

Wij doen het écht anders
Bij de start van uw kind bespreken we met aandacht wat jullie als ouders verwachten en wat jullie kind nodig heeft. We maken veel ruimte voor ieders wensen en hebben naast een vast gezicht op de groep, een vaste ruimte en structuur in de middag ook juist veel vrijheid voor de eigenheid van ieder individueel kind.

Naast de toegespitste overdracht bij het ophalen van uw kind op onze BSO maken we veel tijd vrij voor gesprekken met u als ouder maar ook met eventuele andere betrokken professionals. We vinden het heel belangrijk om betrokken te zijn bij het systeem rondom uw kind. Korte lijntjes maken de begeleiding afgestemd en veilig voor u en uw kind.

 Onze openingstijden
BSO ANNA is iedere dinsdag en donderdagmiddag tijdens schoolweken geopend van  15.00 uur  tot 18.30 uur. Op vraag kunnen de kinderen eventueel een warme maaltijd mee eten aan het einde van de middag.

In eerste instantie zijn we tijdens schoolvakanties gesloten.

Vervoer naar BSO ANNA
De meeste kinderen komen vanaf het speciaal onderwijs naar onze BSO. Zij zullen in overleg met de vervoerder in één bus vanuit hun school verzameld worden en naar de BSO locatie worden gebracht. Hierdoor ontstaat ook een vast groepje wat de kinderen duidelijkheid zal geven.

Onze kosten
We vinden het belangrijk dat de kinderopvang betaalbaar blijft zonder PGB en toegankelijk zonder CIZ verklaring.
Omdat de groepen kleiner zijn en de wensen specifieker zijn de kosten wel hoger dan gemiddeld in de reguliere opvang. Hiervoor kunt u wel gewoon kinderopvangtoeslag aanvragen.

Ons uurtarief is voor 2018 € 7,75 en wordt per middag van 3,5 uur afgenomen

 Onze kleine groepen
Op onze BSO groep vangen wij maximaal 8 kinderen op. Hierbij staat een vaste pedagogisch medewerker samen met een stagiaire op de groep.

Een BSO middag is vrije tijd en we vinden het belangrijk dat de kinderen die zoveel mogelijk naar eigen wens zullen invullen. Als een kind er behoefte aan heeft om alleen in een boekje te lezen, dan moet dat kunnen.  Of als het de hele middag buiten wil voetballen, dan is dat ook prima. We proberen de kinderen te stimuleren, maar niks moet, op een paar vaste regels na.

Debbie onze ervaringsdeskundige
Ons vaste gezicht op de groep is Debbie. Debbie is pedagogisch medewerker en moeder van Levi, die autisme heeft. Als moeder heeft ze dagelijks te maken met de verschillende kanten van autisme. Ze heeft zelf veel dingen uitgeprobeerd en hierin denkt ze ook graag met u mee. Debbie heeft diverse cursussen gevolgd zoals de Hanencursus en de methodiek Floorplay om nog beter met deze kinderen te kunnen communiceren. Daarnaast is ze autismevriendelijke coach. Ze heeft een training gevolgd bij de Autisme Academie en weet hierdoor veel van overprikkeling en communicatie mbt autisme.

Onze groepsruimte
Ons lokaal is licht, groot en is prikkelarm. Er is veel friemelspeelgoed zoals magic sand, een zand-water tafel, macaroni, spinners en fidgetcubes.
We hebben een lekkere zithoek met allemaal heerlijke kussens en knuffels waar de kinderen zich terug kunnen trekken om bijvoorbeeld een boekje te lezen.

Er is een hoek om te knutselen en te fröbelen en een plek om fijn te bouwen of met auto’s en treinen te spelen. Alle hoeken kunnen we van de open ruimte afschermen als een kind daar behoefte aan heeft. We hebben ook koptelefoons zodat we de omgevingsgeluiden kunnen voor uw kind kunnen reduceren.

Er is ook een digitaal aanbod omdat we in de praktijk merken dat kinderen dit soms echt nodig hebben om even helemaal te ontspannen. We willen de kinderen wel stimuleren om (eerst) lekker buiten tot zichzelf te komen.

Onze prachtige locatie
Wij starten deze bijzondere groep bij Stadboerderij Eyghentijds in Rosmalen. Hier hebben de kinderen alle ruimte om buiten te struinen en avonturen te beleven. Maar ook binnen in onze grote ruimte met veel natuurlijke elementen, om zich terug te trekken en zelfs lekker te snoezelen!

Bij De Stadsboerderij zit ook een biologische tuinder waar we onze groenten en vers fruit dagelijks afnemen. Er is een varkensboerderij waar we varkens kunnen aaien, een skelterbaan en er zijn veel speeltoestellen en enorm veel verscheidenheid aan natuur om te ontdekken en te spelen.

Wij raden u aan contact op te nemen voor een maatwerkofferte.

De kosten voor vervoer naar onze BSO worden in principe door de gemeente vergoed, hierbij kunnen wij u helpen met de aanvraag.

Hoe u met ons contact kunt opnemen

Op onze website is ook veel informatie te lezen: www.BSOANNA.nl
Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact op nemen via info@bsoanna.nl

of met Debbie Boeijmeer via telefoonnummer 06-30 22 14 09

Alle vragen zijn welkom en we gaan graag met u in gesprek over onze mogelijkheden.

Terug naar het overzicht