NSGK Jongerencoach zoekt coaches!

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

NSGK Jongerencoach zoekt coaches!

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) vindt het belangrijk dat jongeren met een beperking zo volwaardig mogelijk leven. Nu is het zo dat deze jongeren aanzienlijk minder deelnemen aan de samenleving dan hun leeftijdsgenoten. Dat is een gemiste kans voor de jongeren zelf en de maatschappij. NSGK ziet dat veel jongeren, ook die met autisme, een glazen plafond hebben dat hen belemmert om volwaardig volwassen te worden. Om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk zijn. Op eigen kracht kunnen ze dit plafond vaak moeilijk doorbreken. Daarom zoeken we NSGK Jongerencoaches waarmee zij die stap wél kunnen zetten.

Inmiddels zijn er al diverse jongeren met autisme gecoacht die hele mooie stappen hebben gezet:

“Het lukte mij niet om de sleur in mijn eentje te doorbreken. Nu ben ik trots op wat ik bereikt heb: ik ben zelfstandig gaan wonen, heb vrijwilligerswerk gedaan, ben met een jongerenvakantie mee geweest en inmiddels afgestudeerd en aan het werk. ” Marius (23)

 

“Toen ik thuiszat en vooral baalde dat school wéér niet gelukt was, hielp nadenken over mijn persoonlijke toekomstplan om weer het licht te zien. Ik ben nu druk bezig met ervaring opdoen in de filmindustrie, waar ik later mijn werk van wil maken en volg daarnaast thuisonderwijs.” Merlijn (15)

 

Op dit moment zijn er aanvragen voor coaching in Rotterdam, Hellevoetsluis, Alphen aan de Rijn, Barneveld en we verwachten binnenkort ook vraag in Amsterdam en Doetinchem. In de eerste drie plaatsen betreft het aanvragen van jongeren met autisme. Een mooie kans voor autisme vriendelijke coaches om ervaring op te doen met jongeren.

Meer weten over NSGK Jongerencoach? Kijk dan hier. Informatie over de selectieprocedure vind je hier.

Onze Autismevriendelijke Coach Anita de Waard begeleidt als NSGK Jongerencoach momenteel twee jongeren. 

Terug naar het overzicht