Verloren in niemandsland | Marjon Kuipers | Hoe overleef je “the silent treatment…”?

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

“In de stilte van jouw zwijgen
raak ik telkenmale zoek”
(MK)

Verloren in niemandsland | Marjon Kuipers
Hoe overleef je “the silent treatment…”?

 The silent treatment, het doodzwijgen of negeren in een relatie wordt gezien als één van de naarste dingen die je elkaar kunt aandoen. Het is een vorm van emotionele mishandeling die erg pijnlijk is en waar de partner die dit ondergaat met moeite van kan loskomen. Het is gemeen en wreed. Altijd. Het ondermijnt de fundamenten van je bestaansrecht.
Je bent onzichtbaar voor de partner waar je gevoelens voor koestert en waarvan je dacht dat je daar een connectie mee had. Het schuurt tegen jouw recht op een gelijkwaardige plaats in de relatie. Het schuurt tegen jouw gevoel van zijn. Het doodzwijgen raakt je in je existentie, in het geloof en vertrouwen in jezelf. Het erbij horen, onderdeel uitmaken van is belangrijk voor ons. Buitengesloten zijn doet pijn. Het raakt in onze basisbehoefte. Je waant je in een emotionele achtbaan waarbij jij stuurloos in het achterste karretje zit.

Lees het hele artikel In de stilte van jouw zwijgen

Terug naar het overzicht