Openhartig blog van Saskia Buma in Lotje & Co

Geplaatst op door in de categorie Marjon Kuipers

Saskia Buma is trainster aan de Autismeacademie.  Een ervaren “autisme” moeder met veel kennis van zaken. Zij schreef een herkenbaar en openhartig blog voor Lotje & Co. Herkenbaar, want ook al hebben wij als trainers nog zo veel ervaring en kennis van overprikkeling, stress, communicatie en weten we door onze jaren lange ervaring en professionele achtergrond wat werkt en wat niet werkt bij autisme,  ook wij zijn steeds weer geraakt door de kwetsbaarheid van onze kinderen in relatie tot hardheid van de maatschappij door onder andere niet passende schoolsystemen, onbegrip en starre regels. De pijn die onze kinderen hierdoor ervaren is ook onze pijn. En het is door onze ervaring en kennis van de processen rond het autisme van onze kinderen dat we de weg kunnen voorbereiden, vaak dwars tegen de geldende regels en de heersende overtuigingen in. Omdat we weten dat dit werkt. En wij staan daarvoor. Wij zijn sterk geworden door onze kwetsbaarheid. En dat is wat we onze collega ouders ook zo gunnen. Het is dat wat we met liefde overdragen aan de vaders en de moeders binnen onze Autismeacademie.

Zijn zelfbeeld kelderde letterlijk elke dag een trede naar beneden. En ik kelderde bijna net zo hard met hem mee. Wat een gevoel van machteloosheid heb je dan als moeder. En dan vlak voor de zomervakantie zo’n dieptepunt voelen omdat hij echt dood wil. We hebben daar samen veel over gesproken; de dood. En of hij het alsjeblieft nog even wilde volhouden en nog wat dingen wilde uitproberen, samen met mij en anderen uit mijn netwerk.

‘Dat zal ik doen mam, ik zal volhouden ook al doet het zoveel pijn om te leven.’ Mijn dappere kind.

 

 

 

Lees het hele artikel op https://www.lotjeenco.nl/van-dood-naar-leven/

Terug naar het overzicht