AUTMINDS – Een congres voor en door mensen met autisme | 11 november 2017

Geplaatst op door in de categorie Gasten

AUTMINDS – Een congres voor en door mensen met autisme

Ben jij iemand met (een vermoeden van) autisme? Kom dan op zaterdag 11 november 2017 naar Autminds – Meeting of Minds!

Wat:                      3e (deels internationale) Autminds congres. Thema is dit jaar ‘Binnenstebuiten’.
Datum:                 11 november 2017
Tijd:                     10:00 – 17:00 uur
Locatie:                 Hogeschool van Amsterdam, locatie Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Contact:                Stichting Autminds
Contactpersonen: Karin van den Bosch en Diederik Weve
www.autminds2017.nl
info@autminds.nl

Autminds is een congres voor en door mensen met autisme. Autminds kan worden omschreven als “a meeting of minds”, vandaar de naam Aut-minds. Autminds wordt georganiseerd vanuit de gelijknamige stichting Autminds.

Op Autminds vind je een divers aanbod van lezingen, workshops en discussies. Ook is er ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Autminds onderscheidt zich van andere congressen en bijeenkomsten over autisme, doordat Autminds volledig wordt georganiseerd vanuit het principe ‘Nothing about us, without us’. Dit betekent dat er niet over mensen met autisme wordt gepraat, maar door hen en met hen. Mensen met autisme zijn de sprekers en vormen de organisatie. Ook het programma wordt volledig bepaald door mensen met autisme. Daardoor komen die onderwerpen aan bod, waar mensen met autisme het zelf graag over willen hebben.

N.B. Met ‘autisme’ bedoelen we alle vormen van autisme of de autisme spectrum stoornis, waaronder Asperger en PDD-NOS.

Autminds werkt met een ‘Call for Proposals’.

Call for Proposals

De organisatie van Autminds nodigt mensen met autisme van harte uit om een voorstel in te dienen voor de 3e editie van het Autminds congres met als thema ‘Binnenstebuiten’.
Heb jij autisme en lijkt het jou leuk om een bijdrage te verzorgen, die past bij dit thema en de doelstelling en uitgangspunten van Autminds? Dien dan een voorstel in. Voor het indienen van een voorstel moet je een  vast formulier gebruiken. Het ingevulde formulier mail je naar: sprekers@autminds.nl

De deadline is 31 augustus 2017.

Voor je je voorstel naar ons mailt, willen we je vragen om eerst goed de informatie door te lezen die is te vinden op de pagina FAQ voor sprekers. Op die manier krijg je een indruk van wat wel en niet past bij Autminds. Ook hopen we dat zo al veel van de vragen die je misschien hebt, beantwoord zijn.


Vrijwilligers gezocht

Autminds 2017 wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Wij kunnen nog versterking gebruiken! Op dit moment zijn we met name op zoek naar iemand die zich bezig wil houden met het werven van sponsors, donateurs of fondsen. Vanaf (half) september zoeken we ook iemand voor de werving en coördinatie van de dagvrijwilligers.
Iets voor jou? Mail dan naar info@autminds.nl


Meer informatie

Meer informatie over Autminds is te vinden op onze website www.autminds2017.nl

 

Terug naar het overzicht