Nominatie Gijs Horvers voor de Gouden Venus van Milo

Geplaatst op door in de categorie Marjon Kuipers

Hoe kan het ook anders; Gijs is genomineerd voor de voor de Gouden Venus van Milo, een prijs voor de meest inspirerende Nederlander die iets goeds doet voor de samenleving.

 

Samen zijn we in 2011 gestart met het verbinden van de wereld tussen mensen met en mensen zonder autisme. Als emancipatieorganisatie op dit gebied omdat het er nog niet was. Dat het beeld van autisme zo drastisch zou wijzigen en dat zoveel mensen met autisme door Gijs een stem kregen durfden we destijds alleen maar te dromen. Gijs heeft het waargemaakt. Hij heeft Nederland laten ervaren dat mensen met autisme gewoon mensen zijn met dezelfde behoeften aan contact, erkenning en aandacht, zoals iedereen. Niet zonder hobbels want het heeft ons beiden bloed, zweet en tranen gekost om de manier te vinden onze werelden te verbinden en daarnaast ook nog een vorm te vinden dit aan anderen over te brengen.

Volgens Gijs is autisme “menselijk gedrag onder een vergrootglas” en ik denk dat het  klopt. Door de openheid en kwetsbaarheid die Gijs iedere keer weer durft te tonen laat hij ons zien dat als je autisme hebt je voluit deel kunt uitmaken van onze samenleving en dat je door je kwetsbaarheid ook iedere keer weer snoeihard op je bek gaat.  Confronterend als jezelf autisme hebt en als je dierbaren met autisme in je omgeving hebt. Hoopvol ook omdat Gijs laat zien hoe je door training, bewustwording, mindset en een Plan B ook iedere keer weer op kunt staan.
Ik heb op Gijs gestemd want ik ben hem dankbaar voor wat hij teweeg heeft gebracht.

Jouw stem op Gijs kun je uitbrengen via: https://app.je/entry/58762/gijs-horvers

Marjon Kuipers

Terug naar het overzicht