Kinderyoga in Enschede

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

Jorienosaurus Kinderyoga geeft al enige tijd superleuke lessen kinderyoga in Enschede.

Omdat kinderyoga géén gewone yoga is, maar er veel meer op een speelse manier bewogen wordt, kan het voor sommige kinderen al gauw te druk of onoverzichtelijk worden. Zo doende is het idee ontstaan om KinderyogaExtra aan het lesrooster toe te voegen.

KinderyogaExtra is een yogales voor kinderen met speciale behoeften; je moet hierbij denken aan kinderen met autisme, adhd of andere kinderen die om wat voor reden dan ook een les met minder prikkels, meer structuur en extra begeleiding kunnen gebruiken.

De lessen hebben een duidelijke opbouw en vaste structuur. Indien nodig wordt de muziek zachter gezet of de lampen gedimd. Elk kind wordt op zijn unieke manier benaderd en behandeld. We houden hierbij rekening met de behoeften van elk kind. Aan het einde schuiven de ouders aan en bespreken we samen wat we gedaan hebben onder het genot van een kopje thee.

We richten ons in de KinderyogaExtra op de unieke eigenschappen en kwaliteiten van het kind. Het gaat bij yoga om je eigen kracht en een positieve ervaring met je eigen lichaam en geest. Zo ook bij deze lessen. Door yogaoefeningen, ademspelletjes, meditatie, samenwerken, ontspanningsoefeningen en massages, leren de kinderen voelen wat iets met je doet. Hierdoor bevorderen we het lichaamsbesef, het leren aanvoelen van grenzen en het reguleren van aandacht en bewustzijn. De kinderen leren hierdoor zelf keuzes maken: wat wil ik, hoe vind ik het fijn en hoe zorg ik dat ik me prettig voel? Ieder lichaam, ieder mens is anders. Alleen jij weet wat goed voelt!

Voor de KinderyogaExtra maak ik gebruik van de kennis en ervaring van Janneke Meijer, orthopedagoog bij praktijk Vaardig Verder, gespecialiseerd in autisme en adhd én groot liefhebber van yoga.

Interesse? Mail Jorien op Jorienosaurus@hotmail.com (of kijk op haar facebook-pagina!)

Terug naar het overzicht