O jee, ik eet bijzonder….

Geplaatst op door in de categorie Nieuws

Meer dan 1000 gezinnen in Nederland en België kampen met een kind met autisme met eetproblemen. Deze kinderen eten te weinig, te veel of ze letten heel erg op de geur, de smaak, de kleur en de structuur van eten. Er is een groot gebrek aan kennis over autisme en eetproblemen, zowel bij ouders, bij hulpverleners als bij volwassenen met autisme.
Daarom schreef Karen den Dekker het boek O jee, ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme. Het is uitgekomen op 28 maart 2017. Wat zou je doen, wanneer je kind niet meer dan 15 verschillende soorten voedsel eet? Hoe zorg je er dan voor dat je kind toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt? En wat nou, als je kind niet zelf in de gaten heeft wanneer het honger of dorst heeft?
Wat maakt O jee, ik eet bijzonder?

1. Ouders worden in dit boek gezien als de beste vertolkers en helpers van hun kind.

2. Veel visuele voorbeelden. Ouders kunnen hiermee afspraken maken met hun kinderen, bijvoorbeeld over hoeveel ze minimaal of maximaal mogen eten of drinken.

3. Kinderen met autisme overzien het hoe en waarom van gezonde voeding niet altijd. Het hoofdstuk voor kinderen legt uit dat je voedsel en vocht nodig hebt maar ook zuurstof en zonlicht. Het legt uit wanneer je uitdroogt, constipatie of diarree krijgt.

4. Weet je als ouder niet meer wat je op tafel moet zetten? Je vindt in het boek 65 recepten die rekening houden met veel voorkomende eetproblemen, zoals bijvoorbeeld de wens om vooral beige voedsel te eten.

Terug naar het overzicht