Derde druk Plan B

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

Hoera, de derde druk van ons boek Plan B. is uit. Dat betekent dat er al ruim 3000 exemplaren zijn verkocht en dat we steeds weer mensen mogen inspireren om op een andere manier naar autisme te kijken. Kijken naar mogelijkheden, ontwikkelingen en groei, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen.

Steeds weer zijn we onder de indruk van de reacties van onze cursisten. En stiekem ben ik ook nog steeds onder de indruk van en ook ontroerd door het proces dat Gijs en ik zelf doorgemaakt hebben en nog doormaken.  Ook na het schrijven van Plan B.

Wij wensen je ook namens onze trainers Britta en Leander Autismevriendelijke Feestdagen en vooral ook een Autismevriendelijk 2016!
We zien jullie graag op een van onze trainingen of workshops.

Dankwoord Marjon uit Plan B.

 

Voor mij is dit boek het resultaat van een jarenlang groeiproces. Een groeiproces gedreven door het verlangen mijn zoon steeds beter te leren begrijpen en hem erop voor te bereiden om zijn plek in de maatschappij in volle overtuiging in te nemen.

 

Mijn dank gaat uit naar Toon de Boer, mijn eerste NLP-leermeester. Met verwondering en steeds groter wordende verwachtingen ontdekte ik in NLP de sleutel van communicatie. Communicatie die essentieel is gebleken in contact met mensen met autisme, maar evengoed met mezelf. Niet vanzelf: met het snot voor de ogen en op m’n knieën door het stof ben ik tijdens de NLP Practitioner en Master door mijn eigen ontwikkelingsproces gegaan.

Inzichten, inzichten, inzichten.

 

Adriana Adriaanse, Internationaal NLP-trainer, heeft mij verder geïnspireerd. Gelaafd aan haar wijsheid en inzichten kon ik de verbindingen leggen die nodig waren voor een daadwerkelijk zicht op menselijke drijfveren en processen. Dankzij Adriana heb ik de stappen durven zetten om mijn kennis niet voor mijn eigen gezin te reserveren, maar aan te wenden voor de wereld die autisme heet. Ook mocht ik gebruik maken van delen uit door haar geschreven NLP-materiaal. Lieve Adriana, dankjewel.

 

Saskia Schipper en Marjolein Grobben: vanuit onze gezamenlijke overtuiging dat zaken anders moesten, zijn we aan het werk gegaan. Drie moeders vechtend tegen een systeem. Vanuit een diep weten dat er een andere manier moest zijn om met onze kinderen om te gaan. Een manier gericht op ontwikkeling en mogelijkheden, maar vooral van geloof in onze kinderen en in onszelf. Dwars tegen iedere stroom in. Dank voor jullie power, inzichten en tekstuele bijdragen. Jullie hebben het fundament gelegd onder dit boek.

 

Dank aan dr. Jaap Brand dat je mij inzicht wilde geven in jouw denkpatronen. Regelmatig kon ik niet aanhaken omdat je echt de meest intelligente man bent die ik ooit heb ontmoet. Dank Edwin voor het samenwerken en jouw relativerende humor. Eindeloze gesprekken hebben we gevoerd om autisme te ontdekken en steeds verder te analyseren. Dank aan drs. Carlo Post voor weer een andere kijk op autisme. De schuine moppen die je me vertelde, heb ik maar niet opgenomen in dit boek. Maddy Hulshof dank ik voor haar scherpe blik en even zo scherpe pen (‘Kom ie’t bie mie weer ophalen

Hulshof?’). Erika Holthuizen dank voor al jouw wetenschappelijke bijdragen met betrekking tot de positieve psychologie.

Gijs, ‘de auti zelf’, intellectueel, kunstenaar, poëet en vriend. Alle eer aan jou. Ik had het idee best al veel te weten over het concept autisme. Jij was de missende schakel in het stuk tot nu toe. Filosoferen, analyseren en ruzie maken. Alle onderwerpen hebben we vanuit een 360 graden perspectief bekeken. Op z’n Aspergeriaans! Daarnaast is jouw creativiteit onmisbaar gebleken voor de vormgeving van onze site en ons boek. Dank voor het delen van jouw persoonlijke verhalen. Met respect en een diepe buiging voor jouw zijn.

 

En natuurlijk speciale dank aan mijn familie. Mijn ouders en schoonouders die altijd onmisbaar waren tijdens de perioden dat ik weer eens op mijn eigen ontdekkingsreis was. Vooral mijn mams die onmisbaar blijft als mijn lieve mams, maar ook voor pannen soep en eindeloze strijk. Harmen voor het geven van ruimte voor mijn eigen werkzaam- heden en zijn onvoorwaardelijke steun en liefde.

Hinke voor haar vrolijke aanwezigheid, engelengeduld en liefde voor haar broertje en uiteraard niet te vergeten haar sublieme kookkunsten als ik weer eens ‘te druk’ was. Je bent een schat!

 

En natuurlijk Kwint. Dank je wel voor alles wat je mij hebt laten zien, wat je mij geleerd hebt over het leven en wat daarin belangrijk is. Met hoe jij gelooft in jezelf en in je golf- carrière ben je een voorbeeld voor velen. Focussen, positief denken en als je het wilt bereiken, dan kun je het. Jij gelooft het. Jij laat het zien. Je bent een kanjer!

 

 

 

 

Terug naar het overzicht