Interview Marjon Kuipers voor IQ Coaches

Geplaatst op door in de categorie Algemeen

Wat doet Auticomm?

Wij geven sinds 2008 trainingen op het gebied van autisme & communicatie. Al onze trainingen hebben op basis van gelijkwaardigheid een trainer met en een trainer zonder autisme. Ook onze groepen bestaan uit mensen met en zonder autisme. Wij vinden het belangrijk dat we van en met elkaar kunnen leren. Autisme is immers niet te vangen in een aantal theoretische regels. Ik kan me niet voorstellen dat je kunt leren over autisme van iemand zonder autisme met alleen maar cursisten zonder autisme. Daarvoor is autisme te dynamisch, te divers. Wij vinden dat het nodig is met elkaar in gesprek te gaan en nieuwsgierig te zijn naar elkaar. Daarbij ligt communicatie, zowel verbaal als non-verbaal aan de basis van alle contact en verbinding. Onze methodiek hebben we samengevat in ons boek Plan B. Hierbij geven we aan dat ook wij niet weten wat autisme precies is. Jaarlijks komen er duizenden onderzoeken en iedere keer is er weer iets dat autisme verklaart. In die zin weet ik dus ook niet wat het precies is. In mijn visie is het in ieder geval geen stoornis. En wat het wel is? Ik weet het echt niet. Maar we weten wel hoe communicatie in relatie tot autisme werkt.

Lees verder opĀ https://www.iqcoaches.nl/iq-coachesacademy/interviews/340-interview-met-marjon-kuipers

Terug naar het overzicht