Plan B recensie

Geplaatst op door in de categorie Nieuws

Bovenstaande titel is onlangs op aan schafinformatie aangeboden aan de openbare bibliotheken.

Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd.
Plan B: een vernieuwende handreiking voor autisme & communicatie / Marjon Kuipers-Hemken & Gijs Horvers.

Dit boek is zowel een handreiking als handleiding voor de omgang en de orthopedagogische en remediale hulp aan kinderen/jongeren met een stoornis in het autisme spectrum.
In de veelheid van boeken over autisme neemt dit boek een bijzondere plaats in omdat er aandacht geschonken wordt aan de commun icatie tussen mensen en in het bijzonder met mensen met autisme.

Impliciet is er ook een opvoedingsstrategie die speciaal ingaat op op de behoefte aan gelijkwaardigheid; autisme wordt volgens de auteurs niet meer sterk gekoppeld aan het idee van een stoornis.

De hulpprogramma’s geven aan hoe de communicatie wordt gefaciliteerd bij het opslaan en verwerken van de informatie. Beide auteurs bezitten grote deskundigheid, waarvan Horvers ervaringsdeskundige is.

Een theoretische uiteenzetting over autisme is niet aan de orde, wel hoe de communicatie in relatie met autisme verloopt, terwijl de Neurolinguïstische Programmering een fundament hiervan is. Met illustraties in kleur, enkele handige bijlagen en een literatuurlijst.
Geschikt voor ouders , leerkracht en en behandelaars (in opleiding).

Recensent : Drs. H. Menkveld

Terug naar het overzicht